LA PLAÇA DEL CORNAMUSAM

La plaça del Cornamusam no és el nom de cap ubicació real d'Olot ni es pot trobar en un mapa: és el nom que donem a l'espai físic on es du a terme l'activitat del festival.

Està situada al Firal petit, la zona entre els passejos del Firal i el Firalet d'Olot, al bell mig de la ciutat.

QUÈ ÉS LA PLAÇA?

És socialització

No volem un festival de mira-i-no-toquis. Disposar d'un espai físic pot actuar com a catalitzador de la participació popular, de la trobada dels instrumentistes d'arreu del territori, de l'acostament del públic a l'instrument i de la supressió de la barrera entre espectador i intèrpret. 

És conscienciació

La dansa d'arrel, la imatgeria festiva, el producte local i l'ofici d'artesà presenten molts punts en comú amb nosaltres. Volem potenciar una cultura basada en la sostenibilitat i la proximitat construïda a partir del coneixement tradicional i popular.

És pedagogia

Concebem la música com un tot i visibilitzem tots els agents que actuen en el procés fins a arribar a escoltar un concert al carrer. Donem espai als músics que estan en una fase formativa i a les diferents escoles de música, als lutiers que preparen els diferents instruments que sonen i els artesans que donen forma a la roba i els complements que porten els intèrprets.

COM ÉS LA PLAÇA?

La finalitat de la plaça és construir un espai estratègic on passin coses que complementin els plats forts de la programació del festival i que pugui complir els tres objectius definits. Per a això comptem amb 4 elements:

L'escenari

Una cúpula de fusta presideix la plaça: és l'espai on es duen a terme la major part dels concerts a l'aire lliure del festival, com el concert-vermut, l'escenari obert, el ball de nit o la CornamuJAM.

La fira

La perifèria de la plaça està plena d'estands amb artesans de tot tipus on el públic podrà conèixer la seva feina de primera mà i obtenir els seus productes. 

L'espai gastronòmic

Maridem música tradicional i productes de la terra per arrodonir l'experiència: dues furgoteques i una barra amb cervesa artesana al flanc de l'escenari estaran obertes durant tot el festival.

L'espai lúdic

Jocs gegants de fusta omplen la resta de l'esplanada perquè menuts i no tan menuts provin les seves habilitats.

  • Gris Icono Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Gris Icono de Instagram