Buscar
  • eltiller

Balanç del Cornamusam edició 2018


Fotografia de Rudolph Castro


Assentant les bases del nou Cornamusam


La intenció no ha estat en cap moment fer un canvi brusc de rumb, sinó més aviat dur a terme un traspàs de poders de forma gradual i, sobretot, coherent. Aquesta podria ser una bona definició del que han pogut veure els assistents a la 27a edició del festival Cornamusam que, enguany, ja s’havia anunciat que canviava d’organitzadors. Després de l’impàs de dos anys de l’Institut de Cultura d’Olot, una Associació de Cultura Popular de la Garrotxa El Til·ler, renovada, agafava les regnes d’un dels “esdeveniments de referència pel que fa a la música d’arrel als Països Catalans” segons afirmava la revista Sons de la Mediterrània, del grup Enderrock, en un article la setmana passada dedicat al Cornamusam.

El traspàs gradual ha vingut en el moment de posar en valor allò que ja tenia el festival: la tocada d’inici, el ball de la Cabreta o la cercavila, on enguany aquest simpàtic element de la faràndula ha passejat més acompanyat que mai amb la colla gegantera de Castellbisbal, els Gaiteros de Graus i els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot.

El traspàs també ha estat coherent, sobretot amb els nous temps i així, d’una banda, s’han pogut veure propostes musicals com el house aborígen del conegut musicòleg Marcel Casellas o el concert-vermut al volcà Montsacopa, que va ser un èxit de públic, i que obria a la participació de nous espais de la ciutat al festival.

I parlant de participació i nous espais, la jam session o CornamuJam que es va celebrar a la plaça de l’U d’octubre de 2017 va resultar ser tot un encert: una plaça recollida però oberta alhora i un públic que s’hi va sentir lliure per participar i pujar a l’escenari. Per tant, noves sonoritats que juguen i acompanyen la cornamusa, nous espais per promoure i un festival amb ganes de ser més participatiu.


Des de l’organització, doncs, valorem molt positivament aquest primer any al capdavant del Cornamusam i apostem per aquest model de festival que volem anar consolidant any rere any.


Olot, 27 de maig de 2018

  • Gris Icono Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Gris Icono de Instagram