Buscar
  • eltiller

Presentació del Cornamusam edició 2018


Enguany arriba a la 27a edició amb novetats destacades


Avui s’ha presentat als mitjans una nova edició del Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa que, aquest 2018, incorpora algunes novetats importants. La primera és el canvi en els organitzadors del festival. Després de 24 edicions a càrrec de l’Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, El Til·ler i 2 a càrrec de l’Institut de Cultura d’Olot, ara n’assumeix l’organització una associació El Til·ler renovada, formada per un grup de joves que prenen el relleu.


La segona novetat és conseqüència de la primera. El nou El Til·ler aposta per adaptar el Cornamusam als nous temps i convertir-lo en un festival del segle XXI, incorporant nous recorreguts, noves activitats i, sobretot, una nova filosofia a aquest festival referent de la música popular del darrer quart de segle al nostre país.


La nova data de celebració del festival és la tercera novetat que s’ha presentat. Aquest 2018, el festival se celebra els dies 25 i 26 de maig. La nova organització també és la responsable de la creació del grup musical RSK!, amb més de 30 músics confirmats. És un conjunt format expressament per a l’ocasió per músics locals vinculats a la música tradicional i al Cornamusam, per crear una macro-cobla de ministrers.

Aquest any els principals noms del programa són RIU, principal grup de l'escena folk catalana; els mallorquins BOC, un conjunt amb influències del metal i l'ska, i Marcel Casellas, que portarà a terme una sessió de música electrònica amb el so dels sacs de Cesc Sans i Jordi Vallverdú, Xufu.


Hi ha coses, però, que pel seu encert es mantenen inamovibles en el festival i el representen icònicament. És el cas de la Cabreta, un element de la faràndula olotina que s’ha convertit en imprescindible; l'obertura del festival amb la tocada d'inici al balcó dels espants, i el logotip, que tot i el pas del temps, no ha perdut frescor ni originalitat. Finalment, les xarxes socials i una nova pàgina web, acabaran de donar impuls a un festival consolidat però que es reinventa.


Olot, 27 d'abril de 2018


  • Gris Icono Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Gris Icono de Instagram